Henning Jensen fortæller om sine oplevelser under Besættelsen

I år er det 70-år siden Danmark blev befriet fra den tyske besættelse, og det var den 20. april for 70 år siden, at de sidste Hvide Busser kørte fanger fra KZ Neuengamme mod Danmark. I denne anledning har foreningen udgivet en ny bog: Livet skal leves, Henning Jensen – en dansk kz-fanges erindringer fortalt til Pernille Ramsdahl.

Hvis du som medlem ikke hentede bogen ved receptionen d. 20. april, sender vi dig bogen, som er en grum fortælling fra en af de mange modstandsfolk, der blev fanget af tyskerne. Men bogen er også et lille ‘spark’ fra Henning Jensen, der er beviset på, at man – trods megen modgang – skal bevare det gode humør og leve livet, mens man har det.

Nationalmuseet åbner den 20. juni 2015 en udstilling: De Hvide Busser. En stor særudstilling om busserne, som evakuerede ca. 17.000 mennesker ud af tyske kz-lejre, fængsler og tugthuse. I denne anledning arrangerer Frihedsmuseets Venner et ekstra foredrag, hvor du kan høre et øjenvidne fortælle – nemlig bogens hovedperson:

Foredrag på Nationalmuseet. Onsdag den 1. juli 2015, klokken 19.00

Henning Jensen fortæller om sine oplevelser under Besættelsen.

Herunder hans deltagelse i modstandsbevægelsen, tilfangetagelse, fange i Horserød, Frøslev, KZ Neuengamme, Versen, Meppen og hjemturen med De Hvide Busser.