Indvielse af Frihedsmuseet

’Museet for Danmarks Frihedskamp 1940 – 1945’, der brændte i 2013, er genopstået unde jorden som det nye Frihedsmuseum, og blev åbnet for offentligheden i 75-året for Befrielsen i 2020. Den 30. september 2021 blev museet officielt indviet under overværelse af Hendes Majestæt Dronningen.

Hendes Majestæt Dronningen ankommer til Frihedsmuseet 30. sept. 2021. Foto NG

Hendes Majestæt Dronningen modtages af Nationalmuseets direktør Rane Willerslev

Museumschef Jens Carl Kirchmeier-Andersen bød velkommen til Majestæten, kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, samt repræsentanter for A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden samt Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har stået for opførelsen af det nye museum. Den officielle indvielse blev desuden overværet af en række gæster med tilknytning til museet, bl.a. formanden & næstformanden for Frihedsmuseets Venner. Den officielle indvielse blev markeret med taler fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, museumsdirektør Rane Willerslev og tre af Halfdan Rasmussens digte blev oplæst af skuespiller Morten Hee Andersen og sangen ’Frihed’ blev fremført af den dansk-tyske sanger GRETA.

Det nye Frihedsmuseum fortæller om Besættelsestiden og udstillingen er bl.a. interaktiv, men det er stadig de originale genstande, der gør indtryk.