Den danske James Bond

Onsdag den 25. november kl. 19:00

Den danske James Bond
Det er en helt utrolig historie, som forfatteren og journalisten Henrik Krüger har skrevet ”Hans V. Tofte – Den danske krigshelt der kom til tops i CIA”. Tofte stod til søs med ØK, inden tyskerne besatte Danmark. Han meldte sig til allieret krigstjeneste – både hos englænderne og amerikanerne. Han opererede bag den japanske linjer i Burma og Kina. Han sejlede våben til Titos partisaner i Jugoslavien og han var med til at organiserede nedkastninger af allierede agenter i de tysk besatte lande og i selve Tyskland. Han var glad for kvinder og spiritus, men også et kompliceret menneske, der gjorde sig upopulær i mange kredse.

Efter krigen blev han topagent i CIA og var med til flere statskup i Latinamerika og manden bag opbygningen af dødspatruljer i verdensdelen samt i Filippinerne, hvor tusinder af mennesker blev dræbt i jagten på formodede kommunister. En utrolig historie, som overgår fiktionens James Bond med adskillige skudlængder. Det er forfatteren og journalisten Henrik Krüger som fortæller om en af de meste kontroversieller personer i nyere Danmarkshistorie.

Henrik Krüger er bl.a. kendt for sine bøger om Anden Verdenskrig og især for sin utrolige viden om sammenhængen mellem efterretningstjenester og international narkohandel.